Keski-Savon Yrittäjänaiset perustettiin vuodenvaihteessa 2011. Aikaisemmin vuonna 1948 perustettu yhdistys toimi Varkauden yrittäjänaiset ry -nimisenä. Perustamisvaiheessa oli kulunut vain vuosi siitä, kun valtakunnallisen toiminta oli saanut alkunsa. Savossa oltiin jo silloin edelläkävijöitä. Rouvat Lempi Karkman, Vieno Jänis, Viola Koski, Elsa Julku, Hilma Salo, Helmi Hämäläinen, Saimi Känkänen, Aino Laine ja Oili Nyyssönen muodostivat ensimmäisen hallituksen. Ensimmäisinä vuosina järjestettiin mm. käsityöiltoja, mannekiininäytöksiä, myyjäisiä, talviurheilujuhlia, näytelmäpiiriä ja lastentapahtumia, joilla tuettiin toimintaa.

Vuosien kuluessa toiminta on muuttunut, mutta tarve yhdistystoiminnalle on säilynyt. Warkauden Lehdessä vuonna 1954 silloinen puheenjohtaja Viola Koski totesi seuraavaa: ”Toivoisin, että yhä useammat oivaltaisivat sen, että yrittämisen aate ei ole vain liikeväen aate, vaan se vetoaa kaikkiin niihin piireihin jotka osaavat arvostaa talouselämän vapautta. Siinä mielessä se vetoaa myös naisiin, joilla talouselämässä on avainasema. Heidän käsiensä kautta kulkevat kansakunnan miljoonat.” Tämä pitää paikkansa myös tänään.

Vuosikymmenien aikana on tapahtunut paljon yhteiskunnallisia muutoksia, jotka ovat olleet myös yrittäjänaisten arkipäivää. Yhdistys on toiminut aina jäsenistönsä tarpeiden mukaisesti. Arvoina ovat aina olleet toisista välittäminen, yrittäjyyden edistäminen ja yhteiskuntavastuu. Osallistumalla aktiivisesti ja verkottumalla eri tahojen kanssa olemme olleet mukana vaikuttamassa kunnalliseenkin päätöksentekoon.

Keski-Savon Yrittäjänaiset ry vietti 70-vuotisjuhliaan vuonna 2018. Yrittäjänaisten Keskusliitto on ansiokkaasti ajanut naisyrittäjien asemaan liittyviä asioita valtakunnallisesti.